Portrætfotografi projekt – White Light Purity

·

White Light Purity Portrætfotografi

Jeg har længe ønsket mig at lave et White Light Purity portrætfotografi projekt med masser af dejligt hvidt lys. Min ide til projektet kom efter stor inspiration fra Søren Solkær’s portræt projekt Souls. Jeg så hans formidable billeder udstillet på Frederiksborg slot i Hillerød, og Souls var den af hans portræt serier, der inspirerede mig mest. Souls handler om det rene udtryk, som Raja Yogi’erne har, særligt i forbindelse med deres meditation. Og når jeg så disse portrætfotografier, følte jeg at Yogi’ernes renhed kom ud igennem billedet og over til mig. Det var stærkt fascinerende og forløsende og jeg følte mig forfrisket efter at have set Souls portrætserien.

Jeg oplever, at hverdagen for alle danskere er meget travl og stressende. Vi oplever alle, at der kan være mangel på tid til fordybelse. Vi bliver hele tiden forstyrret af de mange opgaver, informationer og sociale medier, som vi skal forholde os til. Vi kan let glemme vores indre værdier og renhed i dette opgave mylder og krav fra alle sider. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at finde ind til kernen, sjælen om du vil, i os alle. Der hvor der er ro og tid til fordybelse og til at mærke, hvem og hvad vi er i forhold til os selv og andre.

Min ide med White Light portrætfotografi projektet er, at portrætfotografiet sætter fokus på modellens personlighed og rene udtryk uden andre “forstyrrende” elementer, såsom mange forskellige farver, poseringer, vinkler samt travlhed og stress fra hverdagen. Det handler om at bade modellen i portrætfotografiet med dejligt hvidt lys i et “high key” lys setup, hvor fokus er på ansigtets og sjælens udtryk. Da det rene udtryk er vigtigt, er alle modellerne klædt i hvidt.

Desuden har jeg tilføjet en snert af color toning i portrætfotografiet, for at understrege portrættets moderne udtryk.

Dette er work in progress, så der kommer løbende billeder til.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *