Photoshoot – Sådan foregår det

Skal du have taget det perfekte portrætfoto, men ved du ikke helt, hvordan du bliver klar til photoshoot? Bare rolig, her er min photoshoot guide til, hvordan du forbereder dig på bedste vis til dagen.

1. Påklædning til photoshoot

Det, jeg bliver spurgt allermest om, er, hvilket tøj man skal have på til et photoshoot. Jeg anbefaler altid at tage forskelligt tøj med for at have flere valgmuligheder – hellere ét outfit for meget end ét for lidt. Til vores photoshoot må du meget gerne medbringe tøj med lidt tekstur, eksempelvis en denimjakke eller en poloshirt med krave. Flere lag fungerer også supergodt foran kameraet, så en jakke, der kan kastes over en eventuel skjorte eller kjole er godt. Tøjets farver må gerne vælges inden for samme farvenuance eller være komplementære farver, hvilket betyder, at farverne står over for hinanden i farvehjulet (f.eks. er rød og grøn komplementær farver, ligesom blå og orange er det). Vigtigst af alt er dog, at du føler dig smart, komfortabel og selvsikker i tøjet, fordi dette vil få dig til at stråle til vores photoshoot.

2. Makeup og hår

Hvis du gerne vil have makeup på, er det vigtigt, at du vælger en simpel makeup. For meget makeup kan gøre, at hudens farve ser unaturlig ud til photoshootet, når flashen rammer huden. Tag hellere en simpel makeup på til at starte med og hav makeuptasken med i hånden – der kan altid tilføjes mere i løbet af dagen. For at håret ser lækkert ud, anbefaler jeg, at du har vasket håret inden og givet det en styling, som giver dig selvtillid. Det er også muligt, at vi laver en aftale med en hår- og makeupartist/-stylist, så vi kan finde det helt rigtige udtryk for dig.

3. Lev sundt og få skønhedssøvnen

For at fremtræde allerbedst på billederne er det en god idé at leve sundt i dagene op til photoshootet. En masse grøntsager og de to daglige liter vand renser din krop og giver dig god energi, som vil stråle igennem på billederne – eksempelvis mindsker nok vand de kedelige poser under øjnene. Giv også dig selv din vigtige skønhedssøvn op til photoshootet, fordi det giver det bedste resultat, hvis du er frisk og veludhvilet. Trætte øjne er sværere at skjule på billeder, så gem danseskoene aftenen før til en anden god gang, og vi vil få de allerbedste skud i kameraet. 

4. Stemningen i portrætfotoerne

Inden dagens photoshoot har vi en samtale om, hvordan stemningen i portrætfotoet skal være, så du går herfra med det bedste resultat. Til vores photoshoot går jeg altid efter, at stemningen i billedet ser helt naturlig ud. Jeg instruerer dig igennem photoshootet, så vi får et varieret, interessant og flot udtryk i dit billede. Det er min opgave til at få dig til at slappe af foran kameraet. Inden vores samtale kan du med fordel overveje, hvilken stemning du synes, der skal være i portrætfotoet. Skal det være et portrætfoto fyldt med glæde og smil eller dramatik og mystik? Er det mere et billede, hvor stemningen er præget af et erhvervsmæssigt udtryk med stærk gennemslagskraft?

Prøv at tænke over det inden photoshootet, og så drøfter vi det til vores indledende samtale. Mangler du inspiration, kan jeg varmt anbefale at søge på Pinterest, som er en platform, hvor der deles mange inspirerende billeder. Eksempelvis kan du søge på ”business portrait” og ”portrait black white”. Her kan du gemme billederne i en mappe og sende den til mig inden mødet for at vise den stil og stemning, vi skal arbejde henimod til vores photoshoot. Du kan også lade dig inspirere af billedgallerierne på min hjemmeside, både under Portrætfotograf og Erhvervsportræt.

5. Formål med photoshootet

Det er en fordel, hvis du på forhånd har gjort nogle tanker, omkring hvad du gerne vil bruge billederne fra photoshootet til. Det kan eksempelvis være et autentisk portræt til erhvervsmæssige sammenhænge, et flot portrætfoto til at udsmykke stuen eller et portræt til dine sociale medier, hvor din personlighed skinner igennem. Dette vil vi også tale meget mere om inden dagens photoshoot for, at vi får skudt lige præcis de billeder, som du gerne vil have.

6. Sådan foregår selve photoshootet

Til photoshootet sørger jeg for, at stemningen er helt i top for, at du føler dig afslappet foran kameraet. Vi skal have nogle fantastiske og sjove timer sammen med god musik og højt humør. Det eneste, du skal huske, er at tage de outfit-styles med, som vi har aftalt, og så klarer jeg resten. Til photoshootet stræber jeg efter at kombinere æstetik og styling sammen med nogle smukke, håndmalede portrætbaggrunde, hvor der ikke findes to af samme slags. Vores photoshoot vil altid være tilpasset dine ønsker, så du får en fuldendt unik oplevelse, som du vil huske for altid.

Under photoshootet arbejder vi med forskellige poseringer. Og bare rolig – du skal ikke bekymre dig om, hvordan du kan posere ”rigtigt” foran kameraet. Jeg vil guide dig igennem diverse poseringsteknikker, så du står i din bedste position.

Det vigtigste er, at vi får din personlighed frem i portrætfotoet. Af erfaring giver dette uden tvivl de flotteste og mest autentiske billeder. Jeg personinstruerer dig med teknikker, som giver dig dit helt særlige udtryk. Kunsten i personinstruktion er, at særligt dine øjne kommer til at stråle, og de vil skabe en helt unik gnist i billedet og fremmer et ægte og autentisk udtryk i portrætfotoet. Målet er, at du går fra photoshootet med en følelse af at være blevet set lige præcis, som den du er, hvor din individualitet bliver højt værdsat.

7. Hvad sker der efter photoshoot

Cirka 3 uger efter photoshootet aftaler vi at mødes til ”reveal day”, hvor jeg vil løfte sløret for det færdige resultat. Her har jeg udvalgt de flotteste billeder fra photoshootet, hvor du skal vælge, hvilke billeder der skal færdigredigeres i den endelige pakke. Jeg lover, at du bliver så glad for billederne, at du næsten ikke kan beslutte, hvilke af de smukke billeder du gerne vil have – eller om det bare skal være alle sammen.

Så fik vi det på plads, hvordan et photoshoot hos mig forløber fra start til slut – og nu skal vi bare mødes til en rigtig sjov og uforglemmelig dag. Jeg ser meget frem til at møde dig og få taget de allerbedste billeder af dig.